“آن ماری اشمیل”، محقق و اسلام شناس آلمانی است که قبل از مرگش گفته بود روی سنگ قبرش حدیثی از امیرالمومنین، امام علی(ع) را حک کنند.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان نطنز “نطنزنا” به نقل از خبر نو، “آن ماری اشمیل”، محقق و اسلام شناس آلمانی است که قبل از مرگش گفته بود روی سنگ قبرش حدیثی از امیرالمومنین، امام علی(ع) را حک کنند. مولا در این حدیث فرموده اند: “الناس نیام، فاذا ماتوا انتبهوا”؛ مردم در خواب‌اند، وقتی می میرند بیدار می شوند… متن ‌خواندنی‌ سنگ‌ قبر یک‌ محقق‌ آلمانی +عکس



نامه ای از امام زمان(عج) به یک روحانی +سند

نامه ای از امام زمان(عج) به یک روحانی +سند

ما از لغزش‌هایى که از برخى شیعیان سر مى‌‏‌زند از وقتى که بسیارى از آنان میل به‏ بعضى از کارهاى ناشایسته‌‏اى نموده‌‏اند که نیکان گذشته از آنان احتراز مى‌‏نمودند و پیمانى که از آنان براى توجّه به خداوند و دورى از زشتى‌‏ها گرفته شده و آن را پشت سر انداخته‌‏اند اطّلاع داریم.
 
به گزارش فرهنگ نیوز، شیخ مفید در 11 ذی القعده سال 336 هـ.ق تقریبا 7 سال بعد از غیبت کبری در سویقة ابن بصری از توابع عکبری شمال بغداد چشم به جهان گشود و در دامان پدر ومادری عاشق و دلباخته به مکتب اهل بیت عصمت و طهارت پرورش یافت. 
 
افرادی که شیخ مفید را درک کرده اند در سیمای ظاهری او چنین گفته اند: شخص لاغر اندام و میان قامت و گندم گون بود. او با 5 واسطه نسبش به(سعید بن جبیر) می رسد که از شاگردان و پیروان امام چهارم بوده که با دریافت معارف از محضر امام سجاد(ع) دانشمندی بزرگ گردیده و در علم تفسیر قرآن چنان گشت که گفته اند: او نخستین کسی است که در(علم تفسیر) کتاب نوشته است. 


آشنايي با مبانی شفاعت در گفت و گو با آیت الله محمد امامی کاشانی
آيت الله محمد امامی کاشانی رياست مدرسه عالی شهید مطهری را برعهده دارد، وی نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران نيز هست فرصتي دست داد تا با ايشان درباره مباني شفاعت گفت و گوی كوتاهي داشته باشيم و بتوانيم درباره اين مفهوم از نگاه درون ديني و برون ديني صحبت كنيم.
آيت الله محمد امامی کاشانی رياست مدرسه عالی شهید مطهری را برعهده دارد، وی نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران نيز هست فرصتي دست داد تا با ايشان درباره مباني شفاعت گفت و گوی كوتاهي داشته باشيم و بتوانيم درباره اين مفهوم از نگاه درون ديني و برون ديني صحبت كنيم.

چرا  در مورد شفاعت  با وجود دلایل و شواهد فراوان  کسانی پیدا می شوند که در مورد آن تردید ایجاد می کنند؟
شفاعت در قرآن به طور کامل باز شده است؛ در بعضی جاها خداوند شفاعت را بطور مطلق نفی می کند، بعضی جاها هم هست که خداوند سبحان شفاعت را برای گروهی خاص انکار می کند. در  برخی آیات شرایطی برای شفیع و فرد مورد شفاعت بیان می شود. نکته مهم این است که ما باید همه این آیات را در کنار هم، در نظر داشته باشیم. ایرادی که منکران شفاعت دارند این است که فقط به دسته ای از این آیات نگاه می کنند و به جایی می رسند که مثلا اساس شفاعت را زیر سوال می برند. مثلا قرآن می گوید که«یا ایها الذین امنوا انفقوا مما رزقناکم من قبل ان یأتی یوم لا بیع فیه و لا خله و لا شفاعه و الکافرون هم الظالمون»1 یعنی در روز قیامت هیچ گونه شفاعتی وجود ندارد. ما باید آیات  دیگر قرآن را نیز در نظر بگیریم یا وقتی شفاعت قوم بنی اسرائیل رد می شود و گفته می شود: «یا بنی اسرائیل اذکروا نعمتی التی انعمت علیکم و انی فضلتکم علی العالمین و اتقوا یوماً لا تجزی نفس عن نفس شیئاً و لا یقبل منها شفاعه و لا یؤخذ منها عدل و لا هم ینصرون» 2 این دلیل آن نیست که شفاعت کل بشریت هم مردود است.

شفاعت در ادیان دیگر به چه صورت است ؟آیا ادیان ابراهیمی دیگر غیر از اسلام نیز به شفاعت اعتقاد دارند؟
در ادیان دیگر هم مانند اسلام شفاعت وجود داشته است ؛ ما نمونه های شفاعت  زیادی در عهد قدیم داریم؛  مثلا شفاعت ابراهیم (ع) برای اسماعیل، شفاعت حضرت موسی (ع) برای قوم بنی‏اسرائیل، شفاعت حضرت ابراهیم (ع) برای مردم عموره، شفاعت ایوب(ع) برای قوم خود و... در این زمینه قابل ذکر هستند. پس انبیای الهی برای قوم یا نزدیکان خودشان پا در میانی کرده اند و واسطه بین آنها با خداوند شده اند. نمونه های شفاعت در عهد جدید هم قابل مشاهده است؛ مثلا در مسیحیت شفاعت حضرت عیسی(ع) از همه مسیحیان و شفاعت روح القدس از همه مسیحیان  وجود دارد؛ در دین مسیحیت از شفاعت به عنوان دعایی پاک و مصرانه یاد می شود که مردم با ایمان آن را انجام می دهند.  در مورد جزییات شفاعت بین گروه هاي مختلف مسیحیت نظر يكساني وجود ندارد؛ شفیعان طبق عقاید کلیسای ارتدکس، حضرت عیسی (ع) و حضرت مریم(ع) و قدیسان هستند.  جالب اینکه منکران شفاعت طبق عقاید کلیسای کاتولیک جزء ملعونین به حساب می آیند. شفیعان طبق عقاید کلیسای کاتولیک حضرت عیسی (ع)، حضرت مریم(ع)، رسولان مقدس  مانند یوحنا، پطرس و... هستند؛ کلیساهای پروتستان درباره شفاعت  مخالفت جدی  دارند  البته ما در مورد این شفاعت ها نکته داریم اما در اینجا قصد نقد کردن نداریم و صرفا بیان می کنیم و عبور می نماییم و یا در دین يهود شفاعت حضرت ابراهیم(ع) از بنی اسرائیل  را می توانیم مثال آوریم.



فارس گزارش می‌دهد

بهترین دعا برای افطار/دعایی که امام علی(ع) هنگام افطار می‌خواند

بارها هنگام افطار این دعا را از تلویزیون شنیده‌ایم؛ «بسم اللّه اللّهم لک صمنا وعلى رزقک افطرنا فتقبل منّا انَّک انت السمیع العلیم» و کمتر کسی است که می‌داند این دعا را امیرالمؤمنین(ع) لحظه افطار زمزمه می‌کرد.

خبرگزاری فارس: بهترین دعا برای افطار/دعایی که امام علی(ع) هنگام افطار می‌خواند
 

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، لحظاتی به اولین افطار ماه مبارک رمضان سال 1435 هجری قمری باقی نمانده است و بندگان خداجوی بعد از یک روز از ماه مهمانی خدا بر نخستین سفره اطعماش حاضر می‌شوند و چه زیباست که با بهترین و زیباترین جملات از پروردگار خویش سپاسگزاری کنند و او را در لحظه اجابت دعا بخوانند.

در مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی در خصوص آداب افطار در لحظات ملکوتی اذان مغرب این چنین آمده است:

مستحب شخص روزه‌دار بعد از نماز عشاء افطار کند، مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعى منتظر او باشند.

همچنین با طعام پاکیزه و حلال و بدون شبهه افطار کند، بهتر است که با خرمای حلال افطار کند تا ثواب نمازش 400 برابر شود، همچنین بهتر آن است به خرما، آب، رطب، لبن، حلوا، نبات و به آب گرم به هر کدام که افطار کند.

در وقت افطار دعاهاى وارده خوانده شود، از جمله دعای «اَللّهُمَّ لَکَ صُمْتُ وَعَلى رِزْقِکَ اَفْطَرْتُ وَعَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ»؛ خدایا براى تو روزه گرفتم و با روزى تو افطار کنم و بر تو توکل کنم تا خداوند به او ثواب هر کسى را که در این روز روزه داشته عطا کند یا دعاى «اَللّهُمَّ رَبَّ النّورِ الْعَظیمِ» را که سیّد و کفعمى روایت کرده‌اند بخواند.

از امیرالمؤمنان علی علیه‌السلام روایت شده است که حضرت هنگام افطار این دعا را زمزمه می‌کردند: «بِسْمِ اللّهِ اَللّهُمَّ لَکَ صُمْنا وَعَلى رِزْقِکَ اَفْطَرْنا فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ»؛ خدایا براى تو روزه گرفتیم و با روزى تو افطار می‌کنیم پس از ما بپذیر که به راستى تو شنوا و دانایى.

بهتر است در لقمه اول این دعا را بخواند: «بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرّحَیمِ یا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ اِغْفِرْ لى» تا خدا او را بیامرزد. همچنین در روایت آمده است که در آخر هر روز از روزهاى ماه مبارک رمضان خداوند هزار هزار نفر را از آتش جهنم آزاد مى‌کند، پس شخص روزه‌دار از حق تعالى بخواهد که او را یکى از آن افراد قرار دهد .

در وقت افطار سوره «قدر» خوانده شود، صدقه دادن به هنگام افطار هم توصیه شده است، اگر چه به چنددانه خرما یا شربتی آب باشد، از امام صادق(ع) نقل شده که فرمودند: هر مؤمنى که لقمه‌ای مؤمنى را در ماه رمضان اطعام کند، حق تعالى براى او اجر کسى که 30 بنده مؤمن آزاد کرده باشد و از براى او باشد نزد حق تعالى یک دعاى مستجاب است .

*دعایی که در لحظه افطار بنده را تا عرش بالا می‌برد

در ادامه سفارشی از پیامبر خاتم(ص) خطاب به امیرالمؤمنین(ع) برای دعای افطار می‌آید:

امام صادق(ع) فرمودند: رسول خدا(ص) به امام علی(ع) فرمود: اباالحسن! ماه رمضان نزدیک شده است، قبل از افطار دعا کن، جبرئیل پیش من آمد و گفت: یا محمد! کسى که در ماه رمضان با این دعا قبل از افطار دعا کند، خداوند دعاى او را مستجاب، نماز و روزه او را قبول و 10 دعاى او را مستجاب مى‌کند، گناه او را بخشیده، غم و غصه او را از بین برده، گرفتاری‌هایش را بر طرف کرده، حاجات او را برآورده کرده، او را به مقصودش رسانیده، عمل او را با عمل پیامبران و صدیقان بالا برده و در روز قیامت چهره او درخشان‌تر از ماه شب چهارده خواهد بود.

آن دعا این است:

اللَّهمَّ ربَّ النُّورِ العَظیم، ورَبَّ الکُرسیِّ الرَّفیع، ورَبَّ البَحرِ المَسجور، ورَبَّ الشَّفعِ الکَبیر، والنُّور العَزیز، ورَبَّ  التَّوراهِ والإنجیلِ والزَّبورِ، والفُرقانِ العَظیمِ. أنت إلهٌ مَن فی السَّمواتِ وإلهُ مَن فی الأرضِ لا إلهَ فِیهِما غَیرُکَ، وأنتَ جَبّارُ مِن فی السِّموات وجَبّار مَن فی الإرضِ لا جَبّار فیهِما غَیرُکَ، أنت مَلِکُ مَن فی السَّموات، ومَلِکُ مَن فی الأرضِ، لا مَلِکَ فیهما غَیرُکَ، أسألُکَ  بِاسمِکَ الکَبیرِ، و نُور وَجهِکَ المُنیرِ، وبمُلکِکَ القَدیمِ. یا حَیُّ یا قَیِّومُ، یا حَیُّ یا قَیُّوم یا حَیُّ یا قَیّوم، أسألُکَ بِاسمِکَ الّذی أشرَقَ بِهِ کُلِّ شَیءٍ، وبِاسمِکَ الّذی أشرَقَت  بِهِ السّمواتُ والأرضُ، وبِاسمِکَ الّذی صَلُحَ بِهِ الأوَّلونَ، وبِهِ یَصلُحُ الاخِرونَ.

یا حَیّاً قَبلَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیّاً بَعدَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیُّ لا إلهَ إلا أنت صَلِّ علی مُحَمّدٍ وآلِ مُحَمَّد، واغفِر لی ذُنُوبی، واجعَل لی مِن أمرِی یُسراً وفَرَجاً قَریباً، وثَبِّتنی علی دینِ مُحَمَّدً وآل محمد و وعلی هُدی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، وعلی سُنَّهِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، علیه وعلیهِم السَّلام.

واجعَل عَملِی فی المَرفوعِ المُتَقَبِّلِ، وهَب لی کما وَهَبتَ لأولیائِکِ وأهلِ طاعَتِکَ، فانّی مُۆمِنٌ بِکَ، ومُتَوَکِّلٌ عَلیک،  مُنیبٌ الیکَ، مَعَ مَصیری إلیکَ، وَتَجمَع لی ولأهلِی وَلوِلَدَی الخَیرَ کُلَّهُ، وتَصرِف عَنّی وَعَن وَلَدی وأهلِی الشَّرَّ کُلَّهُ. أنتَ الحَنّانُ المَنّانُ بَدیعُ السّمواتِ والأرضِ، تُعطِی الخَیرَ مَن تَشاءُ، وتَصرِفُهُ عَمَّن تَشاءُ، فَامنُن علی بِرَحمَتِکَ یا  أرحَمَ الرّاحِمِینَ.

 



واقعیت تاریخی بمباران شیمیایی سردشت به روایت عکاس جنگ/ با چشمان اشکبار از وقایع عکاسی می‌کردم

ساسان مویدی گفت:‌ بعد از حادثه به سردشت رسیدم. نخست از بیمارستان و مجروهان عکاسی کردم سپس با نماینده سازمان ملل به مناطق بمباران شده رفتم که این نمایندگان فقط در مواجهه با مردم همدردی می‌کردند ولی هیچ کاری برای کشور ما انجام نمی‌دادند.

خبرگزاری فارس: واقعیت تاریخی بمباران شیمیایی سردشت به روایت عکاس جنگ/ با چشمان اشکبار از وقایع عکاسی می‌کردم
 

 به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، بمباران شیمیایی سردشت بمبارانی بود که نیروی هوایی عراق از 7 تیر1366 با استفاده از بمب‌های شیمیایی در چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت (از توابع استان آذربایجان غربی) انجام شد. . به همین دلیل با ساسان مویدی یکی از عکاسان جنگ که برای عکاسی به سردشت رفته بود به گفت‌وگو پرداختیم. ساسان مویدی در تاریخ نهم خرداد سال 1338 در تهران متولد شد. عکاسی را از سن هفده سالگی به صورت حرفه ای در روابط عمومی تلویزیون شروع کرد تا اینکه ابتدای اردیبهشت ماه سال 1386 در واحد عکاسی سیما بازنشسته شد.  




صفحه قبل 1 ... 42 43 44 45 46 ... 75 صفحه بعد